RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Derby pro Pixbo, "satanům" to pálí, CDB = zCela Darovali Body

vloženo: 26. 09. 2017 23:10:21 / přečteno 2314

Už bez exemplárně distancovaného Petra Ďurany (15 utkání za napadení rozhodčího) si Pilich Vivatus dokráčel pro dvě povinné a dle výsledků jednoduché výhry. Na ostré břity „řezníků“ z mnichovohradišťské aglomerace MHK Butchers vytasili své střelecké zbraně s konečným výsledkem 17:6. Řezat do brankáře se ukázalo být méně efektivní než pálit z dálky kolem něj. A 15:3 s FBK Cerberos taky „pilišníky“ zkraje sezóny příliš neprověřilo.

Velmi pohledné a dramatické derby se odehrálo mezi Pixbem a Sklípkany. Ondřej Fojta sice dvakrát gólově rozvlnil pavučinky, ale více si na Luďka Horáčka v brance Pixba nepřišel. Kromě lepšího pohybu na hřišti byl především rozdíl ve výkonu brankářů hlavním faktorem kosmonoské výhry 8:5. Pixbo stvrdilo svůj posun do čela tabulky vysokou výhrou nad MHK Butchers 18:6. A bylo v tom nakonec i trochu té řezničiny, když kapitán „řezníků“ utrpěl neúmyslné zranění horního rtu, jež má za následek několik stehů a pár dní možná také nutnost převážně tekuté stravy.
Sklípkani se naproti tomu potrápili v gólové mizérii víkendu s již zřejmě rozehranými Cerberos (6:4).

Divočinou víkendu naproti tomu byla gólová řež mezi partami se symbolickými názvy. Mnoha bitvami ošlehaní válečníci FBC Vikings vypráskali 23:14 o víkendu nepříliš zabijácké nováčky BTK Killers. Ti následně prohráli i svůj druhý zápas 9:13 proti Brownovu pohybu. Ovšem i nebojácní Vikingové se museli v neděli pokorně sklonit nad sílou bakovských „satanášů“ 13:18. A jelikož ti si tam do té své podzemní hlubiny severozápadně od MB odpálili i výhru 10:8 nad CDB MB, rázem se pyšní druhou příčkou, bod za Pixbem.

Pokud jim ďábelská forma vydrží, mohou se po následujícím víkendu těšit z průběžného vedení. Pixbo odpočívá, „satani“ musí v neděli zvládnout vypálit cejchy Sklípkanům a Ohňostrojařům. S těmi to už logiky názvu nebude tak jednoduché, ačkoliv ze strany florbalové logiky by to mělo být naopak. Uvidíme, kdo z nich nakonec bude mít „cejchy“ nejhouževnatější. Minulý víkend je měli zřejmě nejpřekážkovitější borci z CDB, kteří překvapivě utržili prohru i od Brownova pohybu (12:15).

Zápasovým hitem následujícího víkendu očekávejme střetnutí druhého se čtvrtým, tj. Bakov Satans versus FBK Sklípkani – neděle 1.10. od 8:30 v tělocvičně 6.ZŠ.

Autor: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist