RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

S lednem začíná i florbalově přituhovat - RAFL zahajuje svou druhou polovinu

vloženo: 11. 01. 2018 00:09:42 / přečteno 2392

Každý ze sedmi zápasů už nyní bude důležitý, každý bodík, vstřelený gól či dobrý brankářský zákrok může rozhodnout o čtyřech postupujících do play-off, tedy rovnou semifinále.

Složení obou skupin je nakonec očekávané, síla a kvalita hráčských soupisek se potvrdila. Superligovou posilou nahecovaní, po čase opět florbalově silní a tedy jakoby znovuzrození Sklípkani dominovali ligové tabulce v první polovině soutěže, naopak na opačném pólu nováčci CRAZY KAKADU nezískali ani jediný bod. Největší drama se nakonec, a opravdu až na úplný konec, odehrálo o poslední volnou pozici v TOP 8 v závěrečném podzimním ligovém kole. Ve hře byly hned tři týmy – dle papírových předpokladů postoupivší Cerberos, loňští vítězové skupiny B Ohňostrojaři a také Brownův pohyb, které i tak lze považovat za překvapení první poloviny sezóny.

Střeleckou tabulku podzimní části suverénním způsobem ovládlo duo vikingů Ondřej Kohout (87 gólů) a Martin Špalek (82), především díky těmto dvěma ostrostřelcům se FBC Vikings stali týmem s největším počtem vstřelených branek (280). Vikingy je nutné řadit do užšího okruhu adeptů na nejvyšší příčky, pokud se zvládnou scházet v konkurenceschopném počtu hráčů. Další střelečtí pronásledovatelé zaostali o dvacet a více branek, včetně nové ligové veličiny Ondřeje Fojty. Bývalý superligista, florbalový reprezentant a držitel bronzové medaile z MS 2010 ve Finsku obsadil s 59 přesnými zásahy čtvrtou příčku. Nejpevnější obranu prokázalo Pixbo Kosmonosy v čele s nejlepším ligovým brankářem posledních let Luďkem Horáčkem. Jako jediní udrželi počet obdržených branek pod hranicí sto (90).

Zvláště v bojích skupiny A to začne jiskřit již následující neděli a určitě nepřestane až do samotného vyvrcholení soutěže. Hned neděle 14. ledna nabídne velmi zajímavé duely. V prvních dvou zápasech se proti sobě postaví čtyři největší aspiranti na semifinále. Od 8:30 vyzvou držitelé bronzových medailí z minulé sezóny Pilich Vivatus loňské finalisty CDB MB. Hned po nich od 9:45 se FBK Sklípkani popasují s obhájcem zlaté trofeje Pixbo Kosmonosy. Ovšem dosavadní průběh soutěže prokázal, že její vyrovnanost bude tentokrát mimořádná, takže jen v málokterém utkání skupiny A lze dopředu určovat zcela jasného favorita.

Ve skupině B budou mít určitě zálusk na obhajobu loňského prvenství Ohňostrojaři. Do nejužšího okruhu favoritů je nutno zařadit White Flying Rabbits a pochopitelně Brownův pohyb, pokud ti si udrží kvalitu z první poloviny soutěže. Přičemž hned dva jmenované týmy zahájí vzájemným zápasem program skupiny B – v sobotu 13. ledna od 8:30 Brownův pohyb proti Ohňostrojařům. A bedlivě budeme sledovat, zda své historicky první ligové body konečně vyválčí nováčci CRAZY KAKADU.

Autor: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist