RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Asi jako když se zeptáte králíků, papoušků, řezníků a blesků

vloženo: 27. 01. 2018 00:09:05 / přečteno 2590

White Flying Rabbits jsou celou škálou týmových zástupců pasováni do role jednoho z největších aspirantů na vítězství skupiny B. Ovšem první dvojici zápasů králíci nezvládli, a proto na jejich kontě vidíme nulu. Sice se jednalo o utkání proti spolufavoritům (7:11 Brownův pohyb a 5:7 MHK Butchers), i tak ale dostává jejich sebevědomé prohlášení o cestě za pohárem dvě rázné trhliny. Nyní je v sobotu 27.1. čekají Dynamo MB (8:30) a CRAZY KAKADU (12:15), kde už si králíci nemohou dovolit zaváhat.

Do pozice černého koně skupiny B by se dal tipovat tým MHK Butchers. Do nadstavbové části vstoupili řezníci překvapivě těsnou výhrou nad outsiderem CRAZY KAKADU (15:14), poté ale vyprovodili 7:5 již zmíněné WFR. Nyní je jim dopřána zápasová přestávka a budou tedy sledovat, jak se ostatním soupeřům povede, aby se do ligového víru vrhli na začátku února proti BTK Killers a Dynamu.

FBC Lightnings a CRAZY KAKADU mají za sebou vzájemný nadstavbový duel, který skončil dvoubodovým ziskem pro blesky (13:8). Z již čtyř odehraných zápasů se jedná o jejich jediný bodový zisk, který se bude ve zbývajících třech už jen stěží navyšovat (Ohňostrojaři, MHK Butchers a WFR). Níže vyhlášený cíl do nadstavby se tak zřejmě nepodaří splnit a dá se očekávat, že ten se u Lightnings smrskne do přání neskončit v tabulce poslední. Přemýšlet o tom můžou třeba při mačkání časomíry tuto sobotu. Záležet také bude na tom, zda v CRAZY KAKADU „bouchnou saze“ a posbírají nějaké body. Na své historicky první v RAFLu stále marně čekají. Nadstavbu začali papoušci srdnatě, prohra o jediný gól s MHK Butchers byla slibná. Potom je ale vrátili na zem již zmínění Lightnings. Uvidíme, co sobota 27.1., kdy se střetnou s favorizovaným duem Ohňostrojaři (9:45) a WFR (12:15).


1. Co jako tým sami od sebe očekáváte v bojích skupiny B? Tedy, na jaké patro v nadstavbové ligové tabulce se letos cítíte, s jakým výsledkem byste rádi zakončili sezónu, případně s čím budete na konci sezóny spokojeni?

2. Zaznamenal váš tým před druhou polovinou sezóny nějaké změny, posily či naopak ztráty?

3. Koho v letošní sezóně považujete za největšího adepta na zisk ligového primátu (vítěze skupiny A) a proč?

4. Váš tip na finalisty skupiny B a kdo ji podle vás nakonec vyhraje a proč?


WHITE FLYING RABBITS (odpovědi za tým poskytl Roman Vodička)

1. Cíl je již od začátku sezóny jasný, vyhrát skupinu B. Chceme pohár a za tím si také půjdeme. Zápas od zápasu!
2. Ano, pro jarní část sezóny jsme do týmu získali zkušeného obránce s přesnou střelou. Mezi ztráty počítáme naše zraněné hráče.
3. FBK Sklípkani. Proč? Protože jsou nejlepší v Bolce ☺ …ne teď vážně, mají zkušené mužstvo, letos doplněné bývalou extraligovou ikonou.
4. Bude opakování loňského finále…letos se sladším koncem pro Králíky!


CRAZY KAKADU (Vojtěch Leiner)

1. My od sebe očekáváme hlavně využití nabraných florbalových zkušeností, které jsme získali v základní části. Náš tým je v RAFLu nováčkem a do soutěže vstupoval, až na pár hráčů v týmu, absolutně bez zkušeností s florbalem a ligovým zápalem. Už v posledních zápasech základní části bylo vidět, že tým hraje více takticky a ne tak chaoticky jako ze začátku svého fungování v lize. Letos se necítíme na to, že budeme stoupat tabulkou. Máme cíl jen jeden a to užít si zbytek soutěže v dobré náladě a bez zranění. Tak jako základní část a na konci sezóny nevidět napsáno na poslední příčce tabulky CRAZY KAKADU.

2. Naše týmová filozofie je založena na přátelství a partě. Nejsme tým, který bude hledat kluky, kteří se v týmu skoro s nikým neznají jen proto, aby byly výsledky. V našem prvním týmovém období změn nastaly jen dvě, a to v poměru 1:1. Přivítali jsme do týmu nového hráče, který by měl být rozhodně přínosem a snad i postrachem brankářů. A tím je Jan Dibitanzl, hráč Benátek nad Jizerou, který má mnoho zkušeností s florbalem a počítáme s tím, že je předá spoluhráčům a potvrdí svojí roli v týmu. Náš tým postihla i jedna ztráta, kterou je nejstarší hráč Jan Kovačík st. „Hanys“, jak mu v týmu říkáme (ty drzejší „dědku“), bohužel utrpěl během sezóny poranění kolene a čeká ho v únoru operace. Tímto mu přejeme brzké uzdravení a těšíme se na další ročník, kde bude zase přidávat důležité branky, tak jako tomu bylo v základní části tohoto ročníku.

3. Jako favorita považujeme tým FBK Sklípkani. Proč? Protože je to tým plný kvalitních hráčů, tým, který má neskutečnou chuť a schází se v hojném počtu, což jim určitě ke konci sezóny hodně pomůže. Hlavně je to tým, který má podobnou herní filozofii jako my. A to bavit se florbalem. Málokdy vidíme u sklípkanů hádky v týmu. Kluci nám spíše ukazují vtipné situace a to je požene kupředu.

4. Ve sportu každý trenér vede své hráče k jednomu a to… zahodit neúspěch a věřit v úspěch, proto je naše odpověď jednoduchá- CRAZY KAKADŮŮŮ.


MHK BUTCHERS (Petr Novotný)

1. Základní část už mohla něco málo napovědět, v zásadě pro nás proběhla dle předpokladů s tím, že tam byly jak horší, tak světlejší okamžiky. A i když se jede opět od nuly, zásadnější změny v rozložení sil nepředpokládám. Náš předsezónní cíl se tedy nemění, cokoliv menšího než účast v play-off o pohár útěchy by bylo zklamání. A pochopitelně bychom rádi vylepšili loňský výsledek, což by znamenalo dojít až do finále. V dané konkurenci to nebude nic jednoduchého, ale věříme, že to můžeme dokázat.

2. Ke změnám v kádru v zimním přestupním období jsme neměli nejmenší důvod, kádr je momentálně pro naše cíle dostatečně kvalitní a široký, navíc v něm panuje skvělá nálada a tým drží při sobě. Jedinou vadou na kráse je pravděpodobná absence Petra Halbicha z důvodu pracovního vytížení. Dlouhodobým marodem zůstává Jakub Hašek, který už v průběhu podzimu musel absolvovat operaci kolene a jeho další působení v probíhající sezóně je nepravděpodobné.

3. Tohle je těžká otázka, v průběhu sezóny jsem se spíše orientoval na týmy naší úrovně, tudíž jen těžko dokážu vyjmenovat důvody, ale osobně to vidím na souboj Sklípku s Pixbem. Pixbo dlouhodobě prokazuje vysokou kvalitu a určitě si na jaře dají větší pozor, aby se vyhnuli zbytečným ztrátám a do Superfinále se dostali. Sklípkani, posílení hvězdou první velikosti v osobě Ondřeje Fojty, prožili skvělý podzim a pokud na ně nepřijde kocovina z výhry prezidentského poháru, měli by mít pro cestu do Superfinále dostatečnou kvalitu i motivaci. Nejvíce by pak těmto dvěma měl v honbě za titulem zatápět Pilich, který určitě nedá svou kůži lacino. Zapomenout nemůžeme ani na CDB, které se po rozpačitějším začátku sezóny přece jen rozehrálo, ale na titul to letos nebude.

4. Vloni bych u téhle otázky vůbec neváhal a rovnou bych napsal, že v Superfinále poháru útěchy zvítězí Ohňostrojaři nad WFR. Letos to tak jednoznačně nevidím. Ohňostrojaři neprožili úplně povedený podzim a zdá se, že týmy skupiny B letos nebudou tolik převyšovat. Potom je tu klasika v podobě WFR, ti mají vždy velké cíle a ani letos tomu nebude jinak. Povedený podzim prožil tým Brownův pohyb a i přesto, že jim v závěru trochu došel dech, budou na jaře určitě patřit do skupiny týmů, které se budou rvát o pohár útěchy. Jak už jsem avizoval, i my bychom letos do této skupiny rádi opět patřili. Toto kvarteto by se mělo setkat v play-off a vyloženého favorita bych hledal jen těžko . Dá se očekávat, že rozhodovat budou zřejmě i maličkosti, jako tomu bylo v našem loňském semifinále proti WFR. Tuto čtveřici by mohlo ohrožovat nevyzpytatelné Dynamo a teprve uvidíme, jak si po rušném přestupním období povede nováček BTK Killers. Ale v obou případech by pro mě byl postup do play-off překvapením.


FBC LIGHTNINGS (Martin Pozníček)

1. Nejvíce očekáváme, a hlavně doufáme, v navýšení počtu hráčů docházejících na zápas, abychom mohli zabojovat alespoň o play-off. Spokojeni ale budeme, když po letošní sezóně neskončíme poslední. Ideální by byl střed tabulky, takže tak 4. - 5. místo.

2. Vzhledem k naší velké „kolenářské“ marodce jsme museli trošku doplnit kádr, který byl právě kvůli „kolenářům“ během první části sezóny hodně zúžen. Důležité zápasy, kde bychom mohli urvat nějaký ten bod ve 3-4 lidech, pro nás byly nad naše síly. Tým tak doplnili dva staronoví hráči, kteří za nás v
minulosti pár zápasů odehráli. Jeden přestupuje z konkurenčního týmu a druhý se navrací po pauze. Oba prošli lékařskou prohlídkou a kolena by měli mít zdravá, tak doufám, že jim to vydrží.

3. Letos bychom to tipovali na kluky Sklípkany. Jsou dobře sehraní, dle rozhovoru pravidelně „trénují“. Letos jsou fakt silní a poctivě dochází na zápasy ve velkém počtu.

4. Finále naší skupiny tipujeme na Králíky s Brownovým pohybem. Králíky proto, že letos mají slušnou formu, týmového ducha, umí se hecnout a mají šikovné posily. A Browny, protože letos jsou silní, dobře jim to hraje a taky dle pořadí z první části sezóny :-). Vyhrají „ušáci“, pokud udrží celý zápas
koncentraci.


Připravil: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist