RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Soupeři pozor! JAKUB TRÉGL (Pilich Vivatus) vzkazuje, že zraje jako víno

vloženo: 27. 02. 2018 16:56:51 / přečteno 3656

Tradiční účastník play-off a v jeho řadách tradičně produktivní střelec, kapitán, u kterého se můžete vsadit, že ho tradičně najdete někde v horních patrech střelecké tabulky. Spojení FBK Pilich Vivatus a Jakub Trégl, alias Pišta, jde už léta spolehlivě dohromady. Přestože na odpovědi je trochu skoupý (viz. rozhovor níže), jeho florbalka za něj gólově hovoří dost důrazně a nahlas. Letos zatím zatížil konta brankářů 73 brankami a průběžně mu v tabulce patří šestá příčka. Zajímavá proto bude jeho semifinálová konfrontace s nejlepším ligovým brankářským duem Horáček - Bárta, kterým Pixbo disponuje.

Pomineme-li premiérový, asi tak trochu porodní ročník 2005-06, který vyhráli Mimonští sršni, jsou Pilich Vivatus spolu s CDB a Pixbem zatím jedinými, komu se podařilo zvednout nad hlavy pohár RAFL šampiónů. A každému z nich víckrát než jednou. „Cédébéčko“ má na svém kontě tři tituly, ten poslední ale už z roku 2010. Od té doby se na trůnu pravidelně střídají Pixbo s Pištovým Pilichem. Jednou ten, jednou onen, dvakrát ti, pak zase dvakrát tamti. Každý ze dvou velkých rivalů se celkově radoval čtyřikrát.

Každopádně letos se oba soupeři potkávají už v semifinále, v sérii, ve které bude chtít Pixbo nasměřovat svou cestu k obhajobě loňského triumfu, Pilich naopak po ročním finálovém půstu s cílem vybojovat si účast ve velkém Superfinále a vylepšit tak loňský bronz. Vzájemná letošní bilance je vyrovnaná, v základní části vyhrál Pilich 7:6, v nadstavbě Pixbo 9:4. Který ze dvou největších aspirantů na titul posledních let si zajistí možnost v Superfinále bojovat o svůj celkově pátý RAFL titul?


1. Po skončení nadstavbové části soutěže jsi průběžně nejlepším střelcem svého týmu. Jak svoji letošní střeleckou formu okomentuješ?

Že zraju jako víno, čím starší, tím lepší :D A taky tím, že jsem jako jediný z týmu odehrál všechny zápasy :)

2. Vzpomeneš si, který zápas se ti podle tebe v letošní sezóně zatím nejvíc povedl (ať už herně nebo střelecky) a naopak, který byl z tvojí strany mizérie?

Nejlepší - zápas proti Pixbu v základní části, nejhorší - zápas proti Pixbu v nadstavbě.

3. Z pohledu střelce, dokážeš sám ohodnotit, které střelecké situace ti vyhovují, dobře a s relativním přehledem je řešíš, a naopak kde máš rezervy, řešení kterých finálních situací bych potřeboval zlepšit?

Určitě mi nejvíc vyhovuje střela z první, špatně řeším, pokud běžím sám na gólmana.

4. Hodnocení nadstavby – do jaké míry dopadla podle tvých nebo týmových představ? Je váš semifinálový soupeř dobrou variantou nebo to mohlo být lepší?

Dopadla dobře, dostali jsme se do semifinále, takže spokojenost. Pixbo jsme si určitě nepřáli.

5. Co uvedeš na adresu vašeho semifinálového protivníka? Jak ty osobně soupeřův tým vnímáš, jaké jsou jejich silné stránky, kde vidíš jejich slabiny?

Za silnou stránku považuju, že mají dva super gólmany. Slabiny si nechám pro sebe ;)

6. S čím, s jakým týmovým výsledkem budeš po skončení superfinálového dne spokojen?

Pokud vyhrajeme poslední zápas sezóny, tak budu spokojen.

7.A teď z trochu střeleckého soudku. Jaká florbalka, tedy značka, případně konkrétní model, se o tvé letošní střelecké skóre nejvíce zasloužila?

Zkraje sezóny jsem zlomil dvě Salmingy, tak jsem přešel na značku Fat Pipe.

8. Na které místo bys tu svou aktuální střílečku zařadil v pomyslném žebříčku tvých top florbalek, se kterými jsi měl možnost za svou florbalovou kariéru dosud hrát?

Těžko říct, moc rozdíly mezi florbalkami nevidím, u mě záleží hlavně na čepeli.

9. K jakému typu pečovatele florbalek patříš – halabala alias je mi to fuk, nebo puntičkář alias na každém detailu záleží?

Žádnou extra péči jim nevěnuji.

10. Máš na své florbalce nějaký specifický prvek, zvláštnost, vychytávku, nápis, nálepku, cokoliv, s čím jsi ochoten se na tomto místě svěřit?

Nic specifického na ni nemám, maximálně tak hodně zahnutá čepel na špičce.


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist