RAFL

regionální amatérská florbalová liga na Mladoboleslavsku

CELÉ ZOBRAZENÍ

Sklípkanský "nováček" ONDŘEJ FOJTA předpovídá nelehkou sérii

vloženo: 02. 03. 2018 12:43:20 / přečteno 3299

Před sezónou přišel k zelenobílé sklípkanské partě jako největší florbalová posila mířící do RAFLu za posledních několik let, jako hráč, který si vydobyl významné renomé v extra/superligových sférách. A jeho stopa byla a je na výkonech a výsledcích Sklípkanů okamžitě patrná.

Jako jeden z mladoboleslavských průkopníků, kteří „výkonnostní“ florbal v MB rozjížděli před dvaceti lety, se Fojtis nepřipojil ke svým bývalým extraligovým parťákům válícím za Pixbo Kosmonosy, ale vyslyšel jen-odhadujme-jaké vábení Sklípkanů, v jejichž řadách rovněž najdeme dost borců formujících krátkou boleslavskou florbalovou historii. O to zajímavější by proto bylo, kdyby se oba tyto týmy potkaly v letošním Superfinále, na což je zřejmě mnoho z RAFLových „odborníků“ pasuje.

Výsledkem angažování významné sklípkanské akvizice je letošní opanování podzimní základní části i následné nadstavbové soutěže. Nejenom že se začali Sklípkani oproti minulým sezónám scházet ve výrazně větším počtu, přítomnost Ondřeje Fojty na soupisce především ale začala zvedat sebevědomí a výkony jeho zelenobílých spoluhráčů. A přestože Fojtis střelecké tabulce v průběhu sezóny nikdy nedominoval, přesto nastřílel hromadu 87 gólů, které mu průběžně zajišťují dělené třetí místo.

Sklípkani si poprvé od roku 2015 zahrají semifinále a těšit se samozřejmě mohou na svou premiéru v superfinálovém programu. Aby z toho „káplo“ finále, musí nejprve zvládnout sérii proti těžko předvídatelným Vikings. Do semifinále ale můžou jít se sebevědomým pocitem, že vikingy v obou letošních měřeních udolali – 15:11 a 10:8. A pokud budou chtít směřovat do finále, musí být Fojtisova střelecká forma na velmi dobré vlně. Ta kondiční už je jiná kapitola…


1. Po skončení nadstavbové části soutěže jsi průběžně nejlepším střelcem svého týmu. Jak svoji letošní střeleckou formu okomentuješ?

Hraju RAFL prvním rokem, takže jsem netušil, kolik gólů můžu dát. Mohlo jich být víc, ale i míň...

2. Vzpomeneš si, který zápas se ti podle tebe v letošní sezóně zatím nejvíc povedl (ať už herně nebo střelecky) a naopak, který byl z tvojí strany mizérie?

Sám od sebe nevím, ale týmově řadím vysoko oba obraty s Pilichem a naopak prohra s CDB v základní části.

3. Z pohledu střelce, dokážeš sám ohodnotit, které střelecké situace ti vyhovují, dobře a s relativním přehledem je řešíš, a naopak kde máš rezervy, řešení kterých finálních situací bych potřeboval zlepšit?

Na tomhle malým hřišti je hráč nebezpečnej skoro všude, takže když je možnost, tak se snažím dát gól...a někdy se poštěstí a někdy ne :-)

4. Hodnocení nadstavby – do jaké míry dopadla podle tvých nebo týmových představ? Je váš semifinálový soupeř dobrou variantou nebo to mohlo být lepší?

Popravdě jsem nečekal, že nadstavbu vyhrajeme. A až na zápas s Bakovem, ve kterým jsme doslova utrpěli výhru, jsme asi odehráli zápasy tak, jak jsme chtěli. Samozřejmě jsme nechtěli prohrát s Pixbem, ale stalo se.

5. Co uvedeš na adresu vašeho semifinálového protivníka? Jak ty osobně soupeřův tým vnímáš, jaké jsou jejich silné stránky, kde vidíš jejich slabiny?

Nejsilnější stránka je útok. Ondra Kohout se Špaldou hrajou skoro poslepu a je hrozně těžký je bránit. Jsou posílený a exsuperligového bohemáka, kterej góla dát taky umí, do toho velkej, dobrej gólman, takže nás nic jednoduchýho nečeká. Každopádně je v našich silách urvat tři vítězství.

6. S čím, s jakým týmovým výsledkem budeš po skončení superfinálového dne spokojen?

Chceme si zahrát dobrej florbal a nejlepší by bylo, kdybysme ten jeden zápas dokázali vyhrát.

7.A teď z trochu střeleckého soudku. Jaká florbalka, tedy značka, případně konkrétní model, se o tvé letošní střelecké skóre nejvíce zasloužila?

To je trošku složitější. Určitě je to Salming, ale už jsem letos dvě zlomil, takže teďka mám hokejku, se kterou jsem dva roky nehrál, takže si ještě zvykám :-)

8. Na které místo bys tu svou aktuální střílečku zařadil v pomyslném žebříčku tvých top florbalek, se kterými jsi měl možnost za svou florbalovou kariéru dosud hrát?

Tu aktuální, bych zařadil někam ke konci, protože si zatím moc nerozumíme.

9. K jakému typu pečovatele florbalek patříš – halabala alias je mi to fuk, nebo puntičkář alias na každém detailu záleží?

Pravidelně měním čepele, to je asi tak všechno, co měním. Protože omotávku si přemotat neumím :-)

10. Máš na své florbalce nějaký specifický prvek, zvláštnost, vychytávku, nápis, nálepku, cokoliv, s čím jsi ochoten se na tomto místě svěřit?

Většinou si pod čepel ještě dávám tejpovačku a někdy si na hokejku nebo čepel něco napíšu.


Připravil: Aleš Tůma


<<< zpět

VÝSLEDKY

 TýmZápasyBody
1.FBK Pilich Vivatus1631
2.IBK Papašu1626
3.FBK Sklípkani1622
4.BTK KILLERS1617
5.FBC Vikings1616
6.Ohňostrojaři1615
7.Crazy Kakadu1611
8.Bakov Satans164
9.White Flying Rabbits162

Podrobná tabulka >>>




NÁHODNÉ FOTO RAFL

náhodná fotografie

REKLAMA

1. PTS Táborník Florbal Shop Salming MADE IN BOLKA SHOP Boleslavan.cz
TOPlist